Nytår

Inspiration

Nytår

Vi dækker hele landet så du kan få nytårsmenu i København, Aalborg, Aarhus og Odense

"Private dining er ikke forbeholdt hovedstaden. Københavnere er ofte first movers, men resten af Danmark er virkelig også begyndt at byde ind med interessante knopskud på den gastronomiske scene. Hos chefmade er vi bevidste om, at kulinariske oplevelser ikke er begrænset til København, og på grund af vores opsøgende og nysgerrige natur, finder vi disse perler, ligemeget om de ligger på stenbroen eller pløjemarken. Med kodeordene kvalitet, service og personlighed som sigtekorn, udvælger vi de mest spændende og smagfulde restauranter og kokke, så du kan få en fantastisk oplevelse, også som mad til nytår. Overalt i Danmark løfter det gastronomiske gennemsnit sig konstant. Det er i den grad en spændende tid at være madelsker i Danmark. Derfor er vi også stolte over at kunne tilbyde lækker nytårsmad, og skønne nytårsmenuer ud af huset i hele landet. Lige meget om jeres smagsløg er jyske, fynske eller sjællandske, bestil nytårsmenu ud af huset fra chefmade, og forkæl sanserne på årets sidste dag. Klik her og find ud af hvilke restauranter der kan komme hjem til dig"

Vegansk nytårsmenu

De seneste år er der kommet meget mere fokus på vegansk mad. Med klimaet, dyrevelfærd og sundhed som udgangspunkt, har det veganske køkken udviklet sig og bevist, at man ikke nødvendigvis behøver kød på tallerkenen, for at få en uforglemmelig og smagfuld oplevelse. Grøntsager har længe ligget på en andenplads på de danske tallerkener, men flere og flere restauranter er begyndt at følge tendensen til at begrænse kødforbruget. Ved at flytte fokus fra kødet, udfordres den gængse opfattelse af det gastronomiske indhold på menuen, og de kulinariske grænser rykkes, til glæde for smagsoplevelsen og nysgerrigheden. Måske skal du overraske dine nytårsgæster, med en vegansk nytårsmenu? Du vil blive overrasket over, hvor meget det kan.

Mad til nytår

"Der findes en masse traditioner og tendenser omkring nytårsaften. Især når det gælder maden. Nytårstorsken er så indkogt i vores bevidsthed, at det i lige så høj grad er den person der har dummet sig mest i løbet af året, ofte en politiker, der får den betegnelse. Ideen med fisk på bordet til nytår stammer fra den katolske fasteperiode, hvor fisk var en tilladt spise under fasten. Vi faster ikke længere i juletiden, men efter en kok til julefrokost er det måske en god ide Senere lader det til at nytårstorsken sniger sig ind på nytårsbordet som et afbræk fra den fede julemad. Traditionelt set, bliver nytårstorsken kogt og serveret med sennepssovs, rødbeder, kartofler og revet peberrod. Der findes mange lækre måder at tilberede torsk på, og hos mange har fisken fået plads, ofte som en kold forret i stedet for den dampende hovedret. Mad til nytår ud af huset med chefmade kan sagtens være kogt torsk, men vi arbejder sammen med en masse forskellige restauranter, der også har deres bud på hvordan fisk kan gøre jeres nytårsaften til en uforglemmelig og smagfuld oplevelse. Man siger at julen varer lige til påske. Prøv påskefrokost ud af huset med chefmade. For mange er nytårsaften blevet den dag på året hvor man gerne må spendere lidt på sofistikerede råvarer. Skaldyr, og måske endda en hummer, kan sagtens finde vej til tallerknerne nytårsaften. Mørt og smagfuldt oksekød med sprød stegeskorpe og en smagfuld glace kunne sagtens være hovedpersonen på hovedretten. Det vigtige her er kvaliteten af råvarerne og tilberedningen af dem. En ting er at forstå tilberedningsmetoderne, en anden er at have håndelaget og ekspertisen, der flytter en nytårsmenu op på det sublime niveau. Vores samarbejdspartnere lever og ånder for den gastronomiske kunst, hvilket betyder at de altid sørger for at smage, dufte og teksturer sidder lige i skabet hver gang."

Gør dig selv og dine gæster en tjeneste - Bestil nytårsmenu ud af huset fra chefmade

"Når du bestiller en nytårsmenu fra en kvalitetssikret restaurant igennem chefmade, får du ikke bare en nytårsmenu, der får glædestårerne frem i øjenkrogen på alle dine gæster, du får også overskud og tid til at være den bedste vært for dine gæster. Du er måske blevet for gammel til nytårsløjer, men brug f. eks. tiden hvor du normalt havde stået i køkkenet på at holde en fantastisk nytårstale, lav en årsquiz for dine gæster, leg Tom Cruise i Cocktail eller noget helt andet. Med en nytårsmenu ud af huset fra chefmade bliver der sørget for alt i forbindelse med maden til nytår. Alle elementerne i forberedelsen af den fantastiske nytårsmad, er foregået i køkkenerne på restauranterne. Her er retterne blevet kørt så langt frem, at de er klar til den sidste behandling hjemme i dit køkken. Hjemme hos dig gør kokken maden færdig, præcis som på restauranten, så stegen, bøffen, nytårstorsken eller noget helt fjerde, bliver færdigstegt med lækker stegeskorpe, eller blancheret til perfektion, klar til servering lige til tiden. Her er hverken svedige armhuler eller svedige culotter i aluminiumsbakke, bare professionelle og passionerede kokke, som sætter en ære i, at alt står knivskarpt og smukt til spisetid. Nytårsmenu ud af huset med chefmade, er nemlig meget mere end aluminiumsbakker og varmekasser. Chefmade har revolutioneret catering i Danmark, så du ikke behøver at bekymre dig om nogle elementer i nytårsmaden. Du skal bare bestille din nytårsmenu ud af huset, så tager vi os af alt hvad det indebærer af forberedelse, madlavning, servering, oprydning og opvask. Mad ud af huset til nytår behøver ikke, og bør heller ikke være en træls aluminiumsbakkeløsning med slatten salat. Vores løsninger til nytårsmenu ud af huset adskiller sig fra de andre cateringfirmaer. Der bliver ikke lavet mad i større mængder end, at restauranterne og kokkene kan holde niveauet oppe på alle retter og serveringer. Kvalitet, personlighed og service er kerneværdierne, og vi sætter en ære i at hver eneste nytårsmenu ud af huset lever op til den høje standard."

Vi gør så meget ud af nytårsaften, hvorfor halter nytårsmaden så alligevel?

"Det er værd at se nærmere på, hvorfor maden til nytårsaften sjældent lever op til forventningerne. Ofte handler det om en skæv forventningsafstemning, og for stor tiltro til egne evner. Vi tager nemlig gladelig ned til byen og køber jakkesæt og kjole til anledningen, for vi har jo aftalt at der skal stil på drengen. Det kan endda være at der skal sættes hår hos frisøren. Under alle omstændigheder skal man være nyklippet. Vi har naturligvis været hos den lokale vinhandel og købt vin, dyr champagne og måske endda Whiskey eller Rom til efter 12. Er man typen der skal have en cigar på aftenen, så er der også en god chance for, at den er cubansk og har opholdt sig i en humidor ved rette temperatur og luftfugtighed. Især hvis vi skal til herremiddag på årets sidste aften Det hele er på plads, alt spiller til en aften med høj cigarføring. Når vi nu har været byen rundt efter gode råd, kyndig vejledning og ordentlig service, hvorfor er det så, at vi ikke gennemfører det, men i stedet insisterer på at ødelægge en god aften ved selv at stå i køkkenet? Det kan selvfølgelig godt være, at du er knivskarp i et køkken, har fuldstændig styr på hele nytårsmenuen, og kan få alt til at spille. Til gengæld går du så glip af det meste af aftenen, mens pulsen banker i tindingen og blodtrykket stiger med adskillige bar. Det handler desuden ikke kun om selve madlavningen, der skal også købes ind og forberedes. Når maden er spist og alle er glade, så venter der et bjerg af en opvask, og måske er det ikke dig, der skal tage den, men dem der skal er så til gengæld ikke at finde i selskabet indtil den er taget og køkkenet er i orden. Du kan selvfølgelig også vælge at tage opvasken dagen efter... hvem gider også pleje tømmermændene på sofaen, når man kan hygge sig med opvasken(!) Det er altså bare ærgerligt ikke at nyde aftenen fuldt ud, når man nu har gjort sig så mange anstrengelser. Bestil din nytårsmenu ud af huset med chefmade, og slip for al besværet. Så kan du også nyde en lækker brunch ud af huset dagen efter. Den kan chefmade også stå for"

Nytårsmenu ud af huset – bestil mad til nytår hos ChefMade

"Meget kan gå galt når man prøver at nå det hele på en gang. Det er svært at få nydt festen, når man skal have det hele til at gå op i en højere enhed. Pludselig står man med en halv rejecocktail hængende ud af munden, samtidig med at man forsøger at høre dronningens nytårstale. Derefter er det tilbage i det dampbad som dit køkken efterhånden har omdannet sig til. Duggen driver ned af vinduerne, og du undrer dig over om der er sprunget et vandrør under din skjorte. Du bærer den skamstegte oksemørbrad ind, med armene holdt tæt mod kroppen, så folk ikke ser de store svedpletter under armene. Sovsen har du ødelagt, så du prøver at forklare, at den altså ikke er skilt, men at det er et nyt gastronomisk koncept. Gæsterne tror dig naturligvis ikke, men fordi hovedretten er flere timer forsinket, får de alligevel kørt en pærevælling af kød, sovs, kartofler og indholdet af en bordbombe, ned i maven. Hvis du nu havde bestilt en nytårsmenu ud af huset igennem chefmade var det hele gået perfekt. Nytårsaften er en af årets allermest oplagte muligheder til at lave den mest mindeværdige fest. Desværre lever festen ofte ikke op til forventningerne. Bestil nytårsmenuen ud af huset igennem chefmade, og hop ind i det nye år med maven fuld af fantastisk mad, uden hverken stegefedt, svedpletter eller opvaskevand på tøjet. Der er mange nytårstraditioner i Danmark, og mange af dem kan vi ikke engang huske hvorfor vi følger. En skuffende nytårsmenu behøver ikke at være en dem. Bestil mad ud af huset til nytår med chefmade, og start en ny smagfuld tradition sammen med dine nærmeste. Vi er sikre på, at flere oplevelser med chefmade bliver dit nye nytårsforsæt."

Klar til at bestille?

Se alle vores restauranter og menuer