Social Dining

Saml dine nærmeste og oplev en nærværende middag med social dining

Social Dining

Social dining er en unik og gennemarbejdet gastronomisk oplevelse, som danner rammerne for en sanselig rejse i smage, dufte og teksturer. Oplev den rolige rytme af serveringer, der åbner op for samtale og fordybelse. Giv jer selv tiden til at nyde og opleve smagsindtrykkene i en velkomponeret og gennemtænkt menu. Lad maden og gæsterne spille hovedrollen og sammen danne rammerne for socialt samvær. Sænk skuldrene og nyd din oplevelse som været til et Social Dining arrangement med chefmade - om det er Social Dining hjemme privat eller Social Dining erhverv du er vært for.

Mens samtalen summer, sætter vi scenen til samvær. Ryk tættere sammen om bordet og lad fadene gå rundt.

Klar til at bestille? Se alle vores Social Dining restauranter og Social Dining menuer

Menuer med Social Dining tema

Bordo Oro

Ris8 Classics tager dig og dine gæster med på en fantastisk gastronomisk rejse. Menuen afspejler sæsonen og det bedste den har at byde på.

8 serveringer

800 kr. / kuvert

C'era Una Volta

Ristorante Ché Fès menu består af udsøgte og raffinerede italienske retter. Deres italienske kokke tager dig med på en rejse til et Italien, hvor …

7 serveringer

790 kr. / kuvert

Den Fynske Verden

Den hyggelige fynske aften giver et indblik i, hvilke unikke egenskaber Restaurant Fynboen kan tilbyde. En bred vifte af fantastiske serveringer, hvor man kan …

6 serveringer

1050 kr. / kuvert

Den Klassiske

Den Klassiske menu fra Kolvig by Brorsonsminde byder på smagssoplevelser fra det franske og nordiske køkken. Nyd serveringer med Nordsørejer fra det nordiske køkken …

4 serveringer

615 kr. / kuvert

Hvad betyder Social Dining?

I social dining er madoplevelsen bindeleddet mellem de deltagende. Det handler om nærvær og sanselighed. Du skal opleve maden. Social dining er et begreb, der dækker over en samling af mennesker, der deler en oplevelse, hvor maden er central i samværet, og er et bærende element i, at skabe en følelse af samhørighed.

Social dining - Nye tendenser med gamle rødder

Du kender det godt. Sovsen og kartoflerne, der bevæger sig fra person til person rundt om bordet juleaften, eller flyttepizzaen og håndbajeren, efter man har slæbt sin vens sofa op på 5. etage. Oplevelsen af at dele mad med andre er fundamental, og taler til noget dybt i os. Konceptet social dining har de seneste år fået vind i sejlene, men hvad er det egentlig, og er det overhovedet nyt? Ofte sidder gæsterne ved langborde, eller runde borde for at faciliterer øjenkontakt, og en følelse af inklusion. Maden kommer ofte ind på store fade, et bræt eller noget helt tredje, som ligger op til at maden deles. De store serveringer betyder, at man ofte er nødt til at hjælpe sin nabo med at servere. Der er ikke nødvendigvis tale om det klassiske format med forret, hovedret, og dessert, men nærmere temaer hvor flere elementer der serveres sammen, komplementerer hinanden. Et rigtig godt eksempel på social dining kunne være Tapas. Maden serveres løbende og glidende - eller det hele på en gang - og du kommer igennem en verden af smage. Traditionelle serveringer kan virke som kapitler i en bog, og de behøver ikke at relaterer sig til hinanden. Social dining fortæller ofte en historie baseret på associationer, eller har en iboende smagsrejse som rød tråd.

Hvem henvender social dining sig til?

I gamle dage sluttede man fred ved at bryde brød sammen, altså man spiste sammen. Helt biologisk er det at spise, både hos dyr og mennesker, noget man gør når man føler sig sikker, og er et tegn på, at man er afslappet. Altså, har det at dele mad, rent historisk, både et ceremonielt og psykologisk element. En forretningsaftale i dag besegles også gerne med et godt måltid. Symbolsk ligger der en overenskomst, eller kompromis om man vil, i det delte måltid. Derfor er social dining også spændende som mad til et virksomhedsarrangement. Måske er det også derfor, at der findes mange social dining klubber, hvor man netop ikke sidder sammen med folk man kender? Derimod møder man nye mennesker, og lærer dem at kende igennem en madoplevelse. Du kan selvfølgelig også invitere folk du kender, og måske lærer du dem at kende på en helt ny, og mere intim måde. Når man ikke har noget at snakke om, så snakker man om vejret. Med social dining, lægges der op til at tale om maden. Alle får det samme at spise, hvilket betyder, at man har den samme referenceramme at tale ud fra. Ofte er retterne også specialdesignede af de dygtige kokke, så smagsindtrykkene er udfordrende og interessante, og lægger op til samtale.

Social dining leger med sanserne og vækker minder

Social dining kan sagtens tage mange timer, at komme igennem. Når man tager sig tid til at smage på maden, og slapper af i processen, åbner man også op for sine minder. Lugtesansen og smagssansen er direkte funderet i erindringen. Derfor kan smage og dufte åbne op for erindringer, som du måske troede du havde glemt. Social dining er perfekt for dig, der trænger til en god aften med gamle venner, f.eks. en god herremiddag eller pigeaften. Brug et godt måltid som tidsmaskine, og rejs tilbage sammen. I social dining defineres pauserne i spisningen i højere grad af en selv, og ikke af hvornår du er færdig med en ret, eller hvornår tjeneren fjerner din tallerken. Der spises i lange etaper med masser af tid. Det er derfor let at få talt sammen mellem bidderne, uden at samtalen bliver forjaget. Det betyder, at social dining er ideelt til bl.a. netværksarrangementer og bryllupper. Man kan sagtens føle, at det hele bliver lidt presset til et bryllup; med både taler, sange, suppe, steg og is. Med social dining kan man være mere fleksibel, og det vil din toastmaster helt sikkert takke dig for.

Hvad er Social Dining?

Social dining er en social oplevelse med maden som omdrejningspunkt. I selve begrebet, Social Dining er maden det helt centrale i samværet og det handler om at nyde et fælles måltid sammen. Social dining handler om at bruge måltider specifikt til at opnå ek fælles forbindelse med dine gæster. Om det er Social dining hjemme privat eller Social Dining som teambuilding på arbejdspladsen, til bestyrelsesmødet eller for at tilsikre den vigtige dialog imellem kunder, medarbejdere og partnere.

Hvordan laver du de rette omgivelser til social dining?

Flere og flere restauranter i de større byer som København, Aalborg, Aarhus og Odense, er begyndt, at lave social dining. I bund og grund er der ikke nogen grænser for hvor det kan foregå, men med social dining, kan det godt betale sig, at lufte sin indre hulemand. Dæmpet belysning, lammeskind, levende lys på bordet og rå elementer, som træ, sten og metal, gør sig rigtigt godt til social dining. Der er noget om, at man rykker tættere mod lyset i mørket, som mod et bål. En urgammel følelse af sikkerhed måske? På den måde opstår der en intimitet, der kan løsne op for samtalen og nærværet. Du kan med fordel skrue en smule op for varmen, så de rå elementer ikke føles kolde. Social dining er i høj grad en afslappet og uformel oplevelse, med vægt på sanselighed og nærvær. Det betyder også, at du ved at tone ned for de udefrakommende indtryk, kan flytte opmærksomheden hen på maden, oplevelsen og dine gæster. Hos chefmade er vi vilde med social dining. Det handler om nærvær, samvær og gode madoplevelser. Mange af restauranterne på vores side har specialiseret sig i netop denne disciplin. Udfyld kontaktformularen i dag og få et uforpligtende tilbud på dit social dining arrangement.

Klar til at bestille? Se alle vores Social Dining restauranter og Social Dining menuer

Company name

Chefmade bringer restaurantoplevelsen hjem til dig. Vi er en platform for private dining, hvor du kan booke kvalitetssikrede restauranter fordelt over hele landet, som sender deres dygtigste kokke hjem til dig i privaten.

© 2022 chefmade